×

Fejlmeddelelse

Notice: Undefined variable: slogan i include() (linje 40 af /var/www/subsites.ballerup.dk/public_html/profiles/os2sub/themes/custom/bellcom_alternative/templates/page.tpl.php).

Derfor har vi klubber

Midlertidigt
Klubberne i Ballerup opererer under en række fælles politikker, som skaber de overordnede rammer for arbejdet med børn og unge.

Nedenfor kan du se og læse mere om de forskellige rammer for klubbernes arbejde samt andre forhold, der er gode at kende når du overvejer at blive medlem af en klub.

    Klubområdets pejlemærker

    Kvalitetspejlemærker på klubområdet 2024

    I samarbejde med klublederne og de pædagogiske ledere er der udarbejdet fire pejlemærker på klubområdet. Pejlemærkerne sikrer et bredt fokus på det gode børneliv, det fælles børne- og ungesyn samt på samarbejdet med forældrene. Pejlemærkerne sætter en retning for den gode praksis i Ballerup Kommune.

    1. Alle unge oplever at være en del af et fællesskab i et inddragende ungemiljø, hvor tryghed og udvikling af sociale kompetencer er en naturlig del af det  pædagogiske personales praksis sammen med de unge.
       
    2. Det er klubbens opgave, gennem medinddragelse af de unge, at skabe et trygt ungemiljø, hvor de unge udfordres gennem et bredt udvalg af aktiviteter i fællesskab med andre unge. Det pædagogiske personale møder de unge med respekt, er lydhøre og hjælper de unge med at udfolde deres ideer og interesser gennem refleksion og dialog. Det er ligeledes det pædagogiske personales opgave at være  opmærksom på, at alle unge er en del af fællesskaberne i klubben, og at reagere på hvis de unge mistrives eller oplever mobning.
       
    3. Klubben skal i dialog med forældrene skabe et ungemiljø, hvor det pædagogiske  personale forholder sig åbent og nysgerrigt til de unges brug af digitale teknologier/sociale medier, og er aktive og tillidsfulde medspillere/rollemodeller for de unges færden i den digitale verden. Det er klubbens opgave at skabe et ungemiljø, der motiverer de unge til aktivt at deltage i udviklingen af de daglige  pædagogiske aktiviteter.
       
    4. Det er klubbens opgave i samarbejde med forældrene at tage ansvar for barnets trivsel og understøtte de indsatser, der aftales omkring den unge. Klubben møder forældrene ligeværdigt og respektfuldt på en måde, hvor dialogen med forældrene er præget af lydhørhed over for forældrenes viden om og oplevelse af deres barn.
       

    Se pejlemærkerne i den fælles folder for dagtilbud, skoler, klub og børne- og ungerådgivningen her.

     

    Fælles politikker for klubberne

    Forsikringsforhold

    Klubberne tager ikke tage ansvaret, hvis medlemmers ejendele går tabt, mens de er i klubben.

    Hvis et medlem medbringer egne ting såsom mobil, computer, Ipad eller lignende, og det går i stykker i klubben, er det derfor medlemmets egen forsikring, der dækker de eventuelle omkostninger der skal til for at dække tabet. 
     

    Klubberne er røgfri

    Brug af rusmidler blandt unge er ofte en del af deres kultur, og kan forekomme blandt vores medlemmer.

    Vores holdning til rusmidler er entydig. Vi anerkender, at de er en del af den danske festkultur, men samtidig er vi også af den holdning, at vi på ingen måde kan acceptere, at vores medlemmer kommer påvirket i klub.

    Det er lovgivningsbestemt at rygning ikke er tilladt på matriklen. Dette gælder for såvel medlemmer som ansatte.

    Det er ikke tilladt at indtage/medbringe alkohol/snus eller eurofiserende stoffer i klubben. Kommer man i påvirket tilstand, bliver man straks sendt hjem og ens forældre vil blive informeret.
    Hvis vi fatter mistanke og/eller har en formodning om indtag af et rusmiddel, vil der blive taget kontakt til forældrene.

    Vi går ind for åben dialog og vi vil have en anerkendende tilgang til de unges problemer og mulige misbrug.

    Alle unge – der har behov for det – kan altid tage en snak med de ansatte om brug/misbrug af alkohol og eurofiserende stoffer.

    Ballerup kommune har ligeledes både en rusmiddelrådgivning såvel som et behandlingstilbud, hvis dette skulle være nødvendigt.

     

    Mistanke om misbrug? Få hjælp til at håndtere det her:
     

    Rusmiddelrådgivningen

    Telefon: 20 69 12 23
    Mail: rusmiddel@balk.dk 

    Brydehuset behandlingscenter

    Telefon: 44 77 37 37
    Mail: brydehuset@balk.dk 

    For yderligere hjælp og informationer, henviser vi til socialstyrelsens hjemmeside.